woensdag 22 april 2009

Onze wereldse reis is voorbij

Rietfontein (Pretoria), 22 april 2009

Vanavond vliegen we na 270 dagen over de wereld te zijn gezworven weer terug naar Nederland. Onze avonturen hebben we beschreven in 166 blogs en hebben we vastgelegd in bijna 10.000 foto’s Lesotho (13)(dit zijn slechts de foto’s die over zijn). We hebben in totaal ongeveer 27.500 km afgelegd over land en 34.000 miles in de lucht. Ondanks de grote afstanden, die we voor de helft aan de linkerkant van de weg moesten rijden, hebben we weinig brokken gemaakt. Alleen een klein beetje schade door een laaghangende boomtak in Nieuw Zeeland en onze wielen die werden gestolen in Zuid Afrika. Ondanks de longontsteking van Peter in Costa Rica en de mond- handen & voetenziekte van Luna in Zuid Afrika kunnen we alle drie heelhuids terugkeren.

Luna is een paar centimeters gegroeid, heeft maar liefst vier bikini’s versleten en drie tanden verloren.  Ze heeft alles heel goed doorstaan en kan ondertussen al een aardig woordje Engels verstaan maar is ook  kerst bij airlies beach 027blij dat we weer naar huis toe gaan. Het zal lekker voor haar zijn als ze straks weer gewoon met Nederlandse kinderen kan spelen. Zelf hebben we ondertussen ook wel zin om weer terug te keren en iedereen weer te zien. Vooral met verjaardagen (Peter & Luna in de VS) en feestdagen (Sinterklaas in Nieuw-Zeeland, kerst en oud & nieuw in Australië en pasen in Zuid-Afrika) merk je dat je ver weg bent van familie en vrienden. Gelukkig hebben we onderweg ontzettend veel leuke mensen ontmoet met wie we een avond, dag of meerdere dagen hebben doorgebracht.

We hebben van elk land genoten alhoewel Costa Rica voor ons een beetje tegenviel maar dit had vooral te maken met de manier van reizen. Amerika is groot en divers en we hebben maar liefst 17 staten  gezien. We hebben vooral genoten van South Dakota enCookIslands103 Colorado. Door het grote aantal kilometers dat we daar hebben afgelegd en de vermoeidheid op het eind hebben we niet genoeg van Californië kunnen zien. De Cook Islands zijn echt een paradijs op aarde; zo mooi! Veel groen met blauwe lagunes waarin de prachtigste vissen zwemmen en hagelwitte stranden. Hier konden we helemaal bijkomen. Zuid-Afrika als afsluiter was helemaal te gek! Het was voor ons de eerste keer in een Afrikaans land wat het extra bijzonder en intens maakt. We hebben ontzettend genoten van alle natuur en cultuur hier.Watervallen route (10)

We zijn precies op tijd op wereldreis gegaan want een jaar later hadden we het, vanwege de economische crisis, waarschijnlijk niet gedaan. We vinden het héél bijzonder dat we 9 maanden lang zo intensief met elkaar door hebben gebracht en kijken er met veel plezier op terug. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Tot straks.....

W&P

Anoniem zei

Leuk om even in een notendop op jullie wereldreis terug te zien.
Zie er weer naar uit jullie te zien!

kussen van
jullie (skoon)suster en tante

Barbara zei

TOP

Chris en Marie-jose zei

We hebben meegenoten van jullie wereldreis nou begind weer het dagelijks leven.
Aan alles komt een einde.

Moira van den Berg zei

Hallo,

Het was erg leuk om jullie blog te volgen en dat jullie zo actief waren op het weblog. Ik wilde dat wij het waren maar wij vinden het teveel werk hahahahaa.
Ik ben benieuwd hoe jullie weer aarden in Nederland. Het was onwijs leuk om jullie te hebben onmoet.

groetjes van Moira en Joost