dinsdag 20 januari 2009

Van Byron bay naar Coffs Harbour

Port Macquarie, 20 januari 2009

Eindelijk hebben we bericht over de schade aan onze camper in New Zeeland. Na 5 weken kon Apollo campers ons eindelijk vertellen hoeveel de schade bedroeg. We hebben vele malen contact gezocht met Apollo en iedere keer een ander verhaal aangehoord. We waren het ondertussen goed zat en hebben net zolang door gevraagd en gebeld totdat we de juiste persoon aan de lijn kregen. Die kon ons vertellen dat de schade slechts NZ$ 315 bedroeg (net iets meer dan €130). Als alles goed is, ontvangen we nu snel onze borg terug.

Op de camping in Byron Bay (16 en 17 januari) werden we getrakteerd op een koudefront met regen. Dit betekende overdag 22 graden en 's nachts 15 graden. Daan trok voor het eerst in Australië haar fleece-trui van Byron ay tot Coffs Harbour (2) weer aan! Gelukkig was de (Big 4) camping voorzien van een binnenspeeltuin en een fitnesszaal en werd er elke avond een film vertoond dus we hebben ons weten te vermaken. Toen we eergisteren vertrokken naar het 190 kilometer verderop gelegen Coffs Harbour kwam er een zwerm van wel honderd witte Kakketoes voorbij; wat een waardig afscheid!

Aangekomen in Coffs Harbour vielen we met onze neus in de boter want deze camping was een van de beste van deze staat (New South  Wales). We werden verwelkomd door een paar kangoeroes en vogels. Deze camping barste vanwege de vakantietijd van de  activiteiten waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Dit betekende 's ochtends onze haren laten knippen, daarna een schilderij maken, 's avonds film kijken en de dag daarna Trike-rijden (een soort driewielmotor). Ondanks al die campingactiviteiten zijn we ook nog naar Pet Porpoise Coffs Harbour (12) pool geweest waar ze een dolfijnen- en zeehondenshow hadden. Nadat Daan en Luna gekust waren door een Dolfijn, Peter dresseur had mogen spelen tijdens de show en we de pinquins hadden gevoerd, gingen we naar een heuse Dutch village. Vooral om onze Holland verlangens na 6 maanden wereldreizen een beetje te stillen. Het was een zelf geknutseld soort Madurodam met molens en oud Hollandse gebouwen. Helaas was de keuken net gesloten dus we waren te laat voor de bitterballen. In de winkel hebben we maar wat speculaasjes gekocht om ook de Hollandse honger te stillen. Waar we ook erg blij mee waren op deze camping was het feit dat we eindelijk weer eens onbeperkt internet hadden! Dus we hebben heerlijk een hele avond kunnen chatten met vrienden uit Nederland en zijn weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes!

Geen opmerkingen: