donderdag 15 januari 2009

Gold Coast

Miami, 14 januari 2009

Vanochtend zijn we een uurtje naar het zuiden gereden voor onze volgende camping, dit keer aan de Gold Coast. Deze beroemde kust strekt zich over een lengte van 75 km. uit ten zuiden van Brisbane metP1270849 42 km. aan gouden zandstranden. Omdat dit een erg populair gebied is hebben we voor de zekerheid ons plekje op de camping alvast gereserveerd. Over het weer hebben we ondertussen niet te klagen want het is aardig bijgetrokken en met temperaturen rond de 27 graden en een lekker briesje is het goed uit te houden. In Cairns is dat wel anders want daar woedt een ware cycloon. Gisteren is daar in één ochtend 250 mm. regen gevallen en grote delen staan dan ook blank.

Nadat we ons hadden geinstalleerd op de camping hebben we de bus genomen naar het iets verderop gelegen stadje Surfers Paradise, het  brandpunt van de Gold Coast. Dat wil zeggen geweldige golven, eindeloze brede stranden en een surfdudeslegio aan wolkenkrabbers. Toen wij een kijkje namen op het strand werd net omgeroepen dat er kwallen waren en dat je dus beter niet het water in kon gaan. Het waren geen gevaarlijke kwallen, maar toch... Overigens is een paar dagen geleden niet ver hier vandaan een surfer aangevallen door een haai. Maar niet gevreesd, surfers gaan wat verder de zee op en lijken vanuit het perspectief van de haai net een zeehond.

Wij hebben 's avonds na het eten nog even golventikkertje gespeeld in P1270861de branding op het strand waar de camping aan zit. Vanaf dit strand  blijken we overigens een mooi uitzicht te hebben over de Skyline van Surfers Paradise. Luna zat eerst te piepen dat ze zand aan haar poezelige voetjes zou krijgen maar als snel moest alle kleding uit en riep ze, terwijl zo over het strand stuiterde, "leuk hè, in de zee spelen!". Zo voelt dus 100% vrijheid.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Luna,

Oma en opa hebben genoten van het filmpje waar jij met papa in 'n grote band aan het spelen waren in de woeste zee, oeps wat waren de golven hoog maar goed dat oma er niet bij was....brrrrrrrrrr.

Héél veel kusjes van oma en opa en natuurlijk ook van Bowie 'n lik en 'n poot;-)) xxxx