woensdag 14 januari 2009

Brisbane

Brisbane, 13 januari 2009

Gisteren zijn we, na een korte autorit, in Brisbane aangekomen waar we meteen naar een kantoor van Britz zijn gereden. Hier bleken we niet de enige te zijn die terugkwamen met een voertuig dat niet helemaal werkte zoals het hoorde. Gelukkig verliep alles redelijk vlot en konden we 2 uur later weer op pad, was ons toilet en gasfornuis vervangen en lekte geen van beiden meer. Dit was wel nadat we zelf aan hadden moeten tonen dat er een gaslek was want ze zeiden in eerste instantie dat er niks aan de hand was. Maar goed, 2 uur verder en één dag huur terug ter compensatie (hier hebben we uiteraard wel zelf om moeten vragen) konden we weer op pad.

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de stad. Brisbane is de hoofdstad van Queensland en met bijna 1,5 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Australië, na Sydney en Melbourne. Brisbane P1270695 ligt aan de Brisbane River en is een hele relaxte en toegankelijke stad waar de wolkenkrabbers worden afgewisseld met oude gebouwen. Je  kan alles goed belopen maar wij hebben gebruik gemaakt van de (gratis) cityloop. Bij de City Hall hebben we het Brisbane museum bezocht waar vooral de tentoonstelling over glasblazen erg leuk was. Ook zijn we met een hele oude lift omhoog gegaan naar de 92 meter hoge toren van waaraf we een panoramisch uitzicht over de stad hadden.

Daarnaast hebben we meerdere kerken van binnen bekeken. Luna heeft de laatste tijd erg veel interesse in de verhalen over Jezus en is helemaal in haar nopjes als we een kerk bezoeken. Na een bezoek aan de Anzac Square (het oorlogsmonument van Brisbane) waar de eeuwige vlam brandt in een cenotaaf in Griekse stijl, zijn we met de ferry naar de Southbank gegaan. De zuidoever van de Brisbane River bood plaats aan de Expo '88 en is daarna omgevormd tot een 16 ha groot park, met onder meer regenwoud, een lagune en zandstrand, P1270765restaurant's en een reuzenrad. Na een rondrit in de laatste hebben we wat tijd doorgebracht bij de lagune voor de ferry en bus ons weer afleverden bij de camping. Daar heeft Luna nog even gespeeld met de buurkinderen. Je merkt dat ze steeds beter en meer Engels gaat spreken en begrijpen.

Geen opmerkingen: