zondag 25 januari 2009

Hunter Valley

Katoomba, 23 januari 2009

Gisteren zijn we naar Hunter Valley gereisd waar we na aankomst bij een winery hebben geluncht. Vanaf 1830 werden hier namelijk, op de vruchtbare vlakten bij de Hunter rivier, de eerste commerciële P1280226 wijngaarden aangelegd.  Terug op de camping kwamen we oude bekenden tegen: de Deense familie die we bijna een maand geleden op de camping in Mission Beach en Airlie Beach hebben ontmoet. De rest van de avond hebben we gezellig bij zitten kletsen en hebben we reistips uitgewisseld.

Het eerste deel van de route vandaag liep door Hunter Valley heen met P1280229prachtige vergezichten over de wijngaarden. Het was wel een redelijk  hobbelige, 'unsealed' road maar echt de moeite waard. We hebben ook nog kunnen zien hoe de eerste druiven van het jaar geplukt werden. Toen we eenmaal weer op de grote weg zaten, hebben we een picknickplaats opgezocht om met onze nieuwe picknickset (die we bij de winery hadden gekocht) heerlijk te lunchen.

Eenmaal bij de Blue Mountains aangekomen, zijn we meteen naar een informatiecentrum geweest om te informeren naar campings. Er was één camping in Katoomba en hier was nog volop plek werd ons verteld. Toen we een uur later aankwamen op de camping, bleek het goed dat we hadden gebeld wat alles was ondertussen vol i.v.m. het lange weekend (maandag Australia Day). Ons plekje was gelukkig vrijgehouden dus we staan hier prima, toevallig tussen allemaal Nederlanders. Gelukkig voor Luna zijn er ook 5 Nederlandse kinderen bij! ‘s Avonds hebben we met deze twee families een schitterende P1280304 wandeling gemaakt naar een waterval. Onderweg waren er meerdere mooie uitkijkpunten, waaronder één met uitzicht op de Three Sisters, de beroemdste symbolen van deze streek. Deze rotsformatie is het resultaat van erosie. Volgens de Aboriginallegende zijn het drie zusters, die door hun vader zijn opgesloten.

Geen opmerkingen: