dinsdag 27 januari 2009

Australia Day

Sydney, 26 januari 2009

Ondertussen zijn we precies een half jaar op reis dus tijd voor een IMG_2717feestje! En we treffen het want vandaag is de dag waarop Arthur Philip voet aan wal zette in de nieuwe kolonie. Deze nationale feestdag wordt ook wel Australia Day genoemd en vooral bij Sydney Harbour wordt dit feest uitvoerig gevierd, met onder meer optredens en ’s avonds wordt er vuurwerk afgestoken.

Vanaf onze camping zijn we met de bus naar het centrum van Sydney gereden, een rit van ongeveer 24 kilometer waar we 50 minten over hebben gedaan. Eenmaal in het centrum aangekomen werden verrast door de mooie, statige, oude (Europese stijl) gebouwen die werden afgewisseld met moderne wolkenkrabbers. Vooral het Queen Victoria Building vonden wij erg imposant. Onze eerste bestemming was Hyde park waar een grote verscheidenheid aan activiteiten was. Het park was afgeladen met mensen en overal waren er standjes met, IMG_2689 vooral, eet- en drinkwaar. Aan de rand van dit park stond de St Mary’s Cathedral waar we een bezoek aan hebben gebracht. Het is de grootste (en volgens ons ook de mooiste) kathedraal van AustrailiĆ«. Ook Luna was met dit bezoek weer helemaal in haar nopje want ze is een ware Jezus fan geworden. Ook Annemaria (Maria) vindt ze erg interessant. Gelukkig gaat ze na onze terugkomst naar een RK-school! Na dit bezoek hebben we onder het genot van een hapje en een drankje een live optreden bijgewoond van een a capellakoor The Songcompany. Prachtig!

Hierna zijn we met de monorail naar Darling Harbour gereisd waar je een goed uitzicht had over de Skyline van Sydney. Door de grote  drukte stonden er voor alle activiteiten grote rijen waar wij natuurlijk niet zoveel trek in hadden. We hebben dus snel de ferry  gepakt naar Circular Quay van waar vandaan onze dinercruise zou IMG_2740vetrekken. Dit leek ons wel een leuk idee omdat Ozday wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk dat je vanaf het water perfect kan zien. Ware het niet dat het weer was omgeslagen waardoor de cruise in het water viel en we geen moer zagen van het vuurwerk. Erg jammer maar gelukkig hebben we ons tijdens de cruise wel vermaakt met andere Nederlandse wereldreizigers.

Geen opmerkingen: