woensdag 14 januari 2009

Australian Zoo

Glass House Mountains, 11 januari 2009

P1270520Gister zijn we van Noosa via  de Blackall Mountain Range naar Glass House Mountains gereden. Het is een gebied met leuke "koektrommel"dorpjes (typisch Engels ogende dorpjes met mooi aangelegde tuinen) en winkeltjes. De rit van Mapleton naar Maleny is ontzettend mooi. We hebben een stop gemaakt in het kunstzinnige Montville waar het naast lekker lunchen ook buitengewoon leuk shoppen is. We lopen zonder dat we er erg in hebben 3 uur rond in dit knusse dorp.

P1270531 Vandaag zijn we -van openings- tot sluitingtijd- naar de Australian Zoo geweest, home of the crocodile hunter (je weet wel, Steve Irwin van de really dangerous creatures). En die zitten hier ook (die really dangerous creatures) want 3 dagen geleden was nog op het nieuws dat een medewerker van de Zoo op de IC lag omdat hij was gebeten dor de bruine slang (King Brown).

Het is een erg mooie Zoo waar ze echt hart voor de dieren hebben. Alles is ruim opgezet en goed onderhouden en alle dieren zien er helemaal blij en goed verzorgd uit. Er lopen ontzettend veel medewerkers rond waardoor er voor elk dier een stukje persoonlijke aandacht is. We hebben verzorgers gezien die bij de tijgers en de Tasmanian Devils in het P1270546verblijf zaten. Andere dieren (zoals de wombats en de dingos) werden meegenomen voor een wandeling door de dierentuin. Heel bijzonder allemaal! Ook liepen ze rond met kleine krokodillen en slangen die je aan kon raken en 2 keer per dag werden de olifanten gevoerd door de  bezoekers. Luna heeft ook een stukje watermeloen gegeven maar liet hem van schrik vallen toen de olifant hem wilde pakken. Voor zo'n klein meisje is zo'n olifant wel héél erg groot!

Midden in de dierentuin staat een groot stadion waar 2x per dag een show wordt gegegen. We troffen het want Terry, de vrouw van Steve Irwin, deed mee in de show. Het was een erg leuke en indrukwekkende show waarin olifanten, slangen, vogels en natuurlijk ook de krokodillen voorbij kwamen. Als toetje kon Luna nog even in de speeltuin van de dierentuin ravotten en trof daar de kinderen van Steve Irwin (Bindi en Robert) aan.

Geen opmerkingen: