woensdag 28 januari 2009

Sydney

Sydney, 28 januari 2009

Na een rustdag om bij te komen van Ozday, hebben we vandaag weerP1280474 een bezoek gebracht aan Sydney. De grote vakantie is ondertussen afgelopen dus alle kinderen zijn weer naar school en iedereen is weer aan het werk. Dat was te merken in de stad want het was weer business as useal en dan val je als toerist extra op. Met de Hop on & Hop off bus werden we snel en efficient langs alle bezienswaardigheden geloodst. We zijn gestart bij het het schitterende Queen Victoria Building. De Franse modeontwerper Pierre Cardin vond dit het mooiste winkelcentrum ter wereld. Dit Neo Romaanse gebouw is van buiten zeer imposant en van binnen poepie chique.

Daarna zijn we verder gereden richting Sydney Opera House die we P1280568 deze keer konden bewonderen met een strak blauwe lucht op de achtergrond. Het is een bijzonder karaktiristiek gebouw van buiten maar de binnenkant vonden we wat gedateerd (bruin hout uit de seventies). Helaas kon je het gebouw niet in dus we hebben ons beperkt tot het door ramen turen en naar binnen gluren. Vanaf het Sydney Opera House  zijn we naar de Botanische tuin gelopen waar we hebben geluncht.

Hierna hebben we Chinatown bezocht. Town is een beetje groot woord   voor de paar straten want meer was het niet maar het was toch wel sfeervol om doorheen te lopen. Na Chinatown zijn we doorgereden naar de Rocks. P1280670Deze oude sloppenwijk, waar straatbendes de dienst uitmaakten, is omgetoverd in een kleurrijk geheel met gezellige straatjes en mooie pandjes. Bij een van de vele restaurantjes zijn we neergestreken voor een drankje en een kaasplankje want het was ondertussen borreltijd!

Daarna was het weer tijd om naar de camping te gaan. Helaas was het spits en zat de bus barstensvol met de homo faber (de werkende mens) dus we moesten het eerste half uur staand doorbrengen. Dat hebben we natuurlijk wel over voor deze zwoegers.

Geen opmerkingen: